Ich bin ein(e) Anhänger(in) des Grundeinkommens!

Kommentare

#5204

Ik teken omdat het idee ernstig onderzocht moet worden. Het opent op z'n minst interessante denkpistes

(Mechelen, )

#5208

Wollah dit boeit me ik verveel me dus ik teken

(Ergens, )

#5209

Ik teken dit omdat ik voorstander ben van een eerlijke wereld en voor een partij die echte verandering brengt voor de toekomst van onze kinderen in positieve zin.

(wevelgem, )

#5210

Ik teken omdat ikzelf chronisch ziek ben en er veel geld gaat naar het in evenwicht houden van mijn ziektes .
Ook zie ik in mijn omgeving veel miserie door geldgebrek .

(Zonnestraat 14 , )

#5212

omdat het basisinkomen een antwoord is op de vele problemen die er vandaag spelen in de maatschappij , denk maar aan de werkloosheidsval , en al de bureaucratie die vandaag komt kijken bij de uitbetalingen en opvolgen van het leefloon/ werkloosheidsuitkeringen / ... enz. zou niet meer van toepassing zijn.

(Hasselt, )

#5213

Ik was ongelukkig op mijn werk. Heb na 3 jaar twijfelen & sparen uiteindelijk de middelen om zelf mijn ontslag te nemen.
Nu wordt ik door de overheid en maatschappij als paria , bijna crimineel, beschouwd. Is dit arbeid? hoeveel anderen werken er in deze moderne slavernij?

(Gent, )

#5224

Ik teken omdat het basisinkomen de potentie heeft een maatschappij opnieuw vorm te geven waarin vertrouwen, solidariteit, vrijheid, creativiteit en zorg voor de natuur centraal staan.

(Grimbergen, )

#5225

Omdat ik zie dat er mensen zijn met een baan waar ze eigenlijk niet goed van kunnen rond komen.
Mensen die zo ongelukkig zijn in hun werk en daardoor sneller uitgeblust zijn, maar zich niet kunnen veroorloven om verder te kijken/studeren.

(Groningen, )

#5226

Témoignage de prêt entre particuliers:je me prénomme Joseph Sanshez, j'ai été plusieurs fois arnaqué juste parce que ma femme et moi avions besoins d'un prêt pour commencer une petite entreprise. mais malheureusement pour nous, car on ne faisait que tomber sur des personnes malhonnêtes qui nous arnaquaient, jusqu'à ce que j'ai dû finir par expliquer le problème à une amie, madame Georgette qui nous à juste donner l'email d'une structure du nom de Cabinet FDS qui a changé le coût de notre famille. Ceci me motive à témoigner de la bonne foie de cette structure et à vous aider de ne plus vous laisser mais de saisir cette opportunité. Contactez le cabinet FDS pour tous vos problèmes de prêt. Email: fds.cabienet@yahoo.com

(Montpellier, )

#5229

Ik het een supergoed idee vindt. De armoede zal (bijna) onbestaande zijn, het wordt allemaal veel eenvoudiger, iedereen heeft een deftig inkomen, je gaat werken voor te leven en niet zndersom, mensen krijgen meer vrije tijd, hebben meer inspraak in hun eigen leven,...

(Deurne, )

#5231

het kan ons als mensheid enkel vooruit helpen, waanneer mensen de kans krijgen zichzelf meer te ontplooien en te genieten van het leven.

(Antwerpen, )

#5232

Ik teken omdat ik voorstander ben

(Dilsen-Stokkem , )

#5234

Sempels Maria

(Grobbendonk, )

#5238

UBI... Universal Basic Income? Geen betere universele vraag is die wijst naar de uitdaging voor politici om hun conservatieve ouderwetse wijze van sociale maatschappelijk en economisch politiek denken en doen aan de kaak te stellen en tot radicaal ander soort bewustzijn tot stand te brengen.

(OOSTERHOUT NB, )

#5241

Het gaat een balans brengen waardoor men de tijd heeft om een goed gestructureerde maatschappij te bouwen waardoor men een evolutie gaat hebben.

(Lokeren, )

#5242

gewoonweg de toekomst is en het enige antwoord op doorgedreven robotisering

(lokeren, )

#5244

Ik teken omdat geen enkel mens in onze samenleving het verdient vernederd te worden door een tekort aan bestaansmiddelen (met of zonder 'uitkering' - alleen al het woord klinkt vernederend...). Iederéén heeft talenten, óók wie niet in een van onze vakjes past! Dankij een basisinkomen kan élk talent aan bod komen, op de manier waarop dat iemand en dus de samenleving het gelukkigst maakt. En het is DE oplossing voor burn-out en andere (stress)ziekten! Een gigantische besparing in de ziektekosten...

(Kontich, )

#5245

Er dringend anders moet worden nagedacht over werken, samenleven, geld verdienen, iets betekenen als mens in het geheel, consumeren, vrije tijd, leven. Een basisinkomen zou een totaal andere, een gelukkigere manier van leven mogelijk maken voor àlle mensen.

(Berlaar, )

#5248

Het zal mensen motiveren om uit uitzichtloze situaties te komen en volgens hun eigen talenten te werken aan een leven dat vervulling geeft op alle vlakken. Zo worden thuisblijvende moeders beloond in plaats van gestraft.

(Boechout, )

#5251

Weil ich es als Alleinerziehnde ohne Unterhalt und Hilfe meines Expartners das Grundeinkommen für Richtig halte. Den Trotz Arbeit und einen einigermaßen guten Einkommen ist es sehr schwer den Kind auch mal was Bieten zu können. Mit den Grund Einkommen könnte ich meinen Sohn auch mal Wünsche erfüllen die so nicht mit drin sind.

(Runding, )

#5253

Ik teken omdat ik geloof dat mensen met een basisinkomen meer hun passie durven volgen... en dus gelukkiger zijn. Ze zullen met meer energie door het leven stappen en het aantal burn-outs automatisch en drastisch doen dalen

(Zaffelare, )

#5259

Se nourrir sainement,
Se loger dignement,
Se chauffer et s'éclairer respectueusement,
S'habiller correctement,
Se déplacer librement,
Se soigner aisément,
Se former fraternellement,
Le tout dans le respect de notre environnement,
et intégré dans le service public.

(Yvrac, )

#5261

Die als mit berechnen das ist nicht gut

(Brökeln, )

#5263

ik voor een basisinkomen ben

(Hilversum, )

#5266

Ik teken omdat AI en robotica nu al in bedrijven wordt toegepast en al in de voorbije decennia zeer veel arbeidsplaatsen heeft gekost, ook denk ik dat een paternalistische mensvisie een mens niet gelukkig maakt.

(2440, )

#5271

Ik teken deze petitie omdat het universeel basisinkomen aan ieder individu de mogelijkheid biedt om zelf vorm te geven aan zijn leven.

(Antwerpen, )

#5272

Ich finde es ist Zeit, das aktuelle System der Vorsorge der bürokratischen Gängelung zu entziehen.

(Lunzenau, )

#5277

Grund Einkommen für jeden

(Lengerich , )

#5278

Het basisinkomen een eerlijk idee is

(Gent, )

#5282

Ik teken omdat ik geloof in het principe van een basisinkomen, volgens mij is dit de sleutel naar meer geluk en gemotiveerde mensen.

(Kwaadmechelen, )

#5284

Ik wil dat de mens weer gelukkig wordt, de mens, de burger voorop wordt geplaatst in onze economie. Dat we minder gestrest worden en dat de arme en middelklas weer geld heeft om te leven.

(Groningen, )

#5289

Basisinkomen zonder verplichtingen is een noodzaak. Het huidige systeem via het UWV met al zijn verplichtingen werkt niet meer. Het zorgt voor onnodige stress waardoor het ook langer duurt voor je weer aan het werk bent.

(enkhuizen, )

#5299

Ik de overtuiging heb dat veel mensen gelukkiger leven en - kiezen.

(Groenlo , )

#5300

De tijden veranderen, sociale zekerheid moet meeveranderen.

(Heerlen, )

#5301

Ik teken omdat iedereen op voorhand basisinkomen moet krijgen. Bij de jaarlijkse belastingafdracht komt vanzelf naar boven dat mensen die veel verdienen meer belasting moeten betalen. Zo komt basis inkomen terecht bij degene die het nodig hebben.

(Amsterdam , )

#5303

Ik teken omdat het in deze Coronatijd het moment is om de mogelijkheid van de invoering van een basisinkomen terug op tafel te leggen opdat het iedereen de kans geeft een menswaardig leven te leiden en meer mensen een job zullen doen die echt bij hen past en ze met veel passie en creativiteit zullen doen.

(Sint-Joris-Winge, )

#5309

Ik teken omdat ik daar al 10 jaar te weinig ontvankelijkheid zie bij politici NU echter strooien USA en Honk Kong rechtstreeks bloed in de economie (ong.1000 per persoon !) waardoor het lichaam (economie) weer kan leven ipv wc papier via centrale banken naar het geld systeem te pompen waar alleen die WEER rijker worden en de burger ziet daar niks van of ; int beste geval inflatie ..

(Sneek, )

#5311

Ik teken omdat ik samen het basismanifest van Vivant vorm heb mogen geven. En nog steeds geloof dat een basisinkomen de evidentie zelf is. Het is nu (zeker in deze Coronatijden) of later. Maar ooit wordt het realiteit.

(Schoten, )

#5318

Iedereen heeft bestaansrecht.

(Soesterberg, )

#5325

Al heel lang ben ik voorstander van de invoering van een basis inkomen als zekerheid van bestaan. Het geeft meer gelijkheid en betere kansen, meer motivatie om datgene te gaan doen waar je hart en passie ligt (werk). Meer mogelijkheden om 'ongestraft' samen te wonen met meerdere mensen binnen een huis/woongemeenschap. Meer geluk door een 'statuut' wat voor iedereen gelijk is, geen schaamte meer voor uitkeringen. Weg van stress door sociale controle maatregelen! Minder dwang om te blijven hangen in een werk/relatie omdat je afhankelijk bent. Minder burn-out, meer gezinsleven mogelijk. meer kwaliteit van tijd voor jezelf of anderen of je gezin etcetc. Het is een mentaliteitsverandering verschuiving maar een grote en noodzakelijke toekomststap. Nu met Covid19 als mogelijkheid een ongeziene kans! De economie zit vol met macht en ongelijkheid en ik besef dat mensen dit angstig maakt omdat ze de eigen belangen dreigen te verliezen. Wat op zeker vlak ook waar is! Maar wel voor meer gelijkheid en geluk gaat zorgen!

(Pelt, )

#5334

Ik denk dat het basisinkomen ervoor zal zorgen dat mensen productiever zullen zijn zonder druk te verwachten van hogerop. Dat onze armoede zal dalen en onze mensheid naar elkaar toe zal stijgen

(Temse, )

#5342

Het de gelijkheid bevordert en een duurzamere samenleving mogelijk maakt

(Zwolle, )

#5343

Ik teken omdat ik geloof in een samenleving waarin mensen de ruimte krijgen om hun eigen keuzes te maken en geen slaaf hoeven te zijn van hun verplichtingen. Ik hoop vooral voor een betere en vrijere wereld voor de generaties die na ons komen en hoop dat dit een verwezenlijking kan zijn die onze beleidsgeneratie kan realiseren. Voor meer gezondheid en vooruitgang, voor mensen die positief aan betere wereld werken.

(Nijlen, )

#5348

Ik als chronisch zieke mijn (verlaagde) invaliditeitsuiterking al lang beschouw als een basisinkomen. Dat combineer ik met deeltijds ondernemerschap, zonder mijn ziel te moeten verkopen aan klanten die niet of nauwelijks aansluiten bij wie ik ben als mens. Mijn focus ligt niet op het grote, harde geld, maar op menselijke en maatschappelijke verrijking. Een basisinkomen brengt ademruimte tussen (over)leven en je brood verdienen.

(Antwerpen , )

#5355

Ik onderteken omdat ik zelf al enkele jaren aan het onderzoeken ben wat ik nu graag zou willen doen en hoe ik me nuttig kan maken in deze maatschappij met een job waar ik zelf ook achter sta en me goed in voel. Maar iedere keer zijn er obstakels die ervoor zorgen dat ik sneller een beslissing moet nemen omdat ik altijd met geldzorgen wordt geconfronteerd of omdat ik verplicht wordt om iets aan te nemen dat niet bij mij past omdat ik anders niet meer in mijn eigen levensonderhoud kan voorzien. Ik heb in mijn school carrière enkele verkeerde beslissingen genomen en ik betaal daar tot op de dag van vandaag nog steeds voor. Met een basisinkomen zou ik eindelijk eens de tijd kunnen nemen om verschillende dingen uit te proberen zonder dat er grote gevolgen aan verbonden zijn.

(Hechtel-Eksel, )

#5359

BasisinkomenNU

(Merksem, )

#5361

Dit de enige optie is in de toekomst!

(Monseigneur Van Goethemplein 14, )

#5364

Ik onderteken dit omdat ik IEDER mens een menswaardig bestaan toewens. Hiermee gaat armoede de wereld uit, zal vanzelf de criminaliteit afnemen, krijgen kunstenaars e.d. meer armslag om hun talenten te ontwikkelen, en ga zo maar door. En iemand die graag meer inkomsten heeft, kan inderdaad werk gaan doen waarin hij/zij geïnteresseerd is.

(Budel, )

#5365

Basisinkomen voorkomt discriminatie en heel veel bureaucratie. En nodigt uit tot zelfredzaamheid door een weinig meer te verdienen

(Amsterdam, )

#5366

Zou fijn zijn. Kan iedereen zelf daar naast extra verdienen

(Rotterdam, )

#5371

Ik denk dat een basisinkomen de kwaliteit van het leven sterk kan verbeteren voor iedereen.
Weg met armoede

(Kortrijk, )