Ich bin ein(e) Anhänger(in) des Grundeinkommens!

Kommentare

#3601

Ik ben het volledig eens met uw voorstel en uw argumenten. Nu heb je 2 groepen nl de profiteurs enerzijds en anderzijds de werkers (=de sukkels) die de helft van hun zuurverdiende loon moeten afgeven om de profiteurs te betalen. Wat is de dank voor al dat harde werk? Dat je nog wat langer nl tot 67 moet werken om de eerste groep te blijven betalen. Arbeid loont niet in het huidige stelsel. Met uw voorstel heeft elke persoon zelf de vrije keuze of hij extra inkomsten wil verdienen of niet.

Wendy Maes (Vrasene , 2017-03-29)

#3603

Om dat alles duurder word

Joannes Immens (Steken, 2017-03-29)

#3611

goed idee, tijd voor verandering

Joris Jegers (Herentals, 2017-03-29)

#3616

Ik ben reeds langer een voorstander van het basisinkomen. Een van de elementen die mij aanspreken is het ontbreken van voorwaarden om deze te bekomen. Dit voorkomt polarisatie in een maatschappij indien ze voor iedereen een gelijkwaardig grondrecht blijkt te zijn.

Hans Couder (Kessel-Lo, 2017-03-29)

#3620

de regels van de bijstand kosten zoveel energie dat er niets overblijft om (vrijwilligers) werk te vinden.
bovendien is er een groot duur ambtenaarapparaat nodig om dit te kunnen handhaven.
Bijna iedereen wil zich nuttig voelen en betaald of onbetaald werk doen, maar de gewone(eenvoudige) banen verdwijnen....elk jaar meer en meer. Vooral door de automatisering en digitalisering.

cora van uden (almere, 2017-03-29)

#3622

Ik teken omdat de hard werkende mens ook beloond mag worden en in het huidige systeem alleen maar benadeeld wordt

Rives V (Ekeren, 2017-03-29)

#3624

Op die manier is er werk voor iedereen geldt voor iedereen en kan iedereen zelf beslissen hoelang of Hoeveel extra willen verdienen door te werken

Janine Kempster van Riet (Kapellen, 2017-03-29)

#3625

Er zijn kansarme werklozen die jaren enorm veel moeite doen en heel veel solliciteren (ook naar jobs die helemaal niet aantrekkelijk zijn!) maar toch is er geen enkele werkgever die hen wil (ja hoor, ik spreek uit persoonlijke ervaring, en ik heb hele hoge stapels vol papieren sollicitatiebewijzen om te bewijzen dat ik wel degelijk heel veel moeite deed!). Diegenen die niet in je schoenen staan hebben geen idee hoeveel pijn al die jaren van duizenden afwijzingen je doen...


Da's 1 van de redenen waarom ik het liefste zelfstandige zou worden, je creëert je eigen werk, mooi en betekenisvol werk dat je met volle passie en plezier doet (waardoor je productiviteit dus optimaal is!), en je bent nooit meer in een afhankelijke positie van werkgevers om te worden aangenomen (of in geval van mensen die al werknemer zijn, in een afhankelijke positie zijn om niet ontslagen te worden en weer in de miserie van opgejaagde werkloze terecht te komen), maar omwille van het feit dat werkloze (zelfs als werkloze die, zoals ik, onbetaald werk doet voor een minimale uitkering onder de armoedegrens!) zelfs niet het minste mag bijverdienen ben je als kansarme werkloze vastgeketend aan je lot, met wetten die elke kans op verbetering (verbetering zou in deze gevallen zijn 1 of meerdere zelfstandige activiteiten opstarten, en uiteindelijk groeien als zelfstandige om geleidelijk meer te groeien, meer uit te breiden, meer te verdienen en meer succesvol te worden) blokkeren!


Met het basisinkomen weet ik zeker dat ik en vele andere kansarmen eindelijk kansen en gelegenheden krijgen om eindelijk wel vooruitgang in het leven te boeken en eindelijk wel zin in het leven en een doel in het leven te vinden! En ook mensen die nu wel een job hebben maar ongelukkig zijn omdat ze ganse dagen een job tegen hun zin moeten doen hebben dan eindelijk de kans om een nieuwe richting in te slaan met een job die hen wel terug gelukkig maakt! Ik ben er absoluut van overtuigd dat lui in de zetel hangen wel het laatste is wat de meeste mensen zouden doen als ze een basisinkomen zouden krijgen!


Ik ben er eveneens van overtuigd dat ook de minder aantrekkelijke jobs zoals poetsen en de achter de vuilkar lopen zullen blijven gedaan worden, er zullen altijd mensen zijn die zo snel mogelijk graag veel geld willen hebben voor bijvoorbeeld zo snel mogelijk een huis te kopen of te bouwen, die luxe reis te maken of meteen een grote onderneming (in plaats van eerst met een kleine zelfstandige activiteit te beginnen) te beginnen, of een groot trouwfeest etc. …., en die soort mensen zullen dan tijdelijke die jobs doen zodat ze meer hebben dan hun basisinkomen en zo snel mogelijk aan hun held kunnen geraken. Het goede hieraan is ook dat niemand meer gedoemd om heel zijn leven ongelukkig tegen hun goesting deze jobs te doen, enkel tijdelijks als ze zo snel mogelijk veel geld willen hebben, eens mensen het geld hebben dat ze willen hebben, stoppen ze met deze soort jobs, en dan zullen er heus wel genoeg anderen (die ook graag zo snel mogelijk veel geld willen hebben) in de plaats komen om deze soort jobs te blijven doen.

Valérie Moors (Sint-Truiden, 2017-03-29)

#3626

Dit zou eindelijk eens een eerlijke gang van zaken zijn. Zo kan de werkende mens al iets meer en ik zie hier alleen maar voordelen in voor iedereen!

Jarno De Geest (Zele, 2017-03-29)

#3630

Ik dit een goed idee vind

Vinnie Bruggeman (Evergem, 2017-03-29)

#3633

Ik vindt dit een goed idee

Monique Tas (Evergem , 2017-03-29)

#3638

Ik vind dat iedereen recht heeft op een basisinkomen.

Canan Atmaca (Wondelgem, 2017-03-29)

#3640

Omdat dit de toekomst is!

Charlotte Nuyens (Berchem, 2017-03-29)

#3646

Iedereen meer kansen zal krijgen voor de dingen dieze ECHT graag doen! Verplicht worden om constant te werken voor inkomsten te krijgen om belasting te betalen is ook geen levensweg..

Gert Hoebeke (GENT, 2017-03-29)

#3648

Waarom ik zo een fervent voorstander ben? Onder andere omdat:
Het de ongelijkheid bestrijdt. Iedere burger zal een minimuminkomen krijgen, ongeacht rang of stand. Ja, de kans is groot dat er 'profiteurs' zullen tussen zitten, maar dit mag/kan niet opwegen tegen de voordelen. Bovendien zal fraude net beter bestreden kunnen worden doordat andere instanties zoals kindergeld, pensioen, zwartwerk, ... afgeschaft kunnen worden.
Het zal mensen meer autonomie geven. Het is een totale absurditeit om in hoogtechnologische tijden te leven waarbij het merendeel van ons dagelijks in de file staat. Op weg naar een job waar we weinig voldoening uit halen en die ons een vrijgeleide geeft naar een burn-out en andere psychologische én fysieke klachten.
Door het basisinkomen zal men enkel nog werken omdat men het graag doet. Reken maar dat het vrijwilligerswerk een boost zal krijgen.
We zullen op zoék gaan naar die voldoening en zinvolheid. Het zijn belangrijke begrippen binnen het geluksjargon!
Mensen die hun job graag doen, zijn gemotiveerder én productiever. Het zal niet alleen de bedrijven en onze economie ten goede komen. Als we gelukkig zijn, zullen we elkaar misschien eens terug vriendelijk begroeten.
Nu proberen veel mensen de eindjes aan elkaar te knopen. De ECB pompt geld in de economie want deze moet draaiende gehouden worden. De prijzen gaan echter omhoog...
Wanneer we als gewone burger minder geldzorgen hebben, kunnen we op een natuurlijke (lees: niet kunstmatige) manier meer geld uitgeven. Het lijkt me een veel gezondere en duurzamere manier om te groeien.
Als student én werknemer kan ik verzekeren dat ik al bijna drie jaar aan een stuk elke dag moet boksen om vooruit te komen in het leven. Dit vraagt enorme opofferingen in zowel doen als laten.
Ik ben enorm blij deze kans te kunnen grijpen, maar ik heb amper een sociaal leven en zit steeds in een rush.
Door een basisinkomen zou ik me veel minder om mijn financiën moeten bekommeren, waardoor ik meer tijd zou hebben om nog andere invullingen te doen.
Ik hou van sporten, reizen, kunst, cultuur, literatuur en ga zo maar verder. Hoewel ik net een STUDIEreis achter de rug heb, kom ik zelden tot andere dingen dan eten, slapen, werken en studeren. Ook dit is absurd. Onze maatschappij dwingt ons tot deze toestanden.
Dit is geen pleidooi tot 'lamzakkerij'. Dit is een pleidooi voor meer autonomie. Een pleidooi om te kunnen doen wat we willen doen. Het liefst van al wereldwijd!
Nog een stap verder denkend ben ik voorstander van de afschaffing van geld. Geld is, kort door de bocht, een middel tot macht en macht is net datgene wat het slechtste in ons allen naar boven doet komen.
Laten we al beginnen bij het basisinkomen. Het is out-of-the-box denkend, maar in mijn ogen een noodzakelijke stap in de juiste richting.
Uiteraard sta ik open voor dialoog. Het is in ieder geval iets waar over nagedacht dient te worden. Daarom zou het fijn zijn om zoveel mogelijk handtekeningen op de petitie te zien verschijnen.

Filip Plompen (Merksem, 2017-03-29)

#3651

Het is een rationele denkpiste om armoede in de ogen te kiijken.

Ruben De Coninck (1930 Zaventem, 2017-03-29)

#3654

de toekomst hangt ervan af!

Mathieu Van Mulders (Strombeek-Bever, 2017-03-29)

#3658

ik teken omdat dit voor vele mensen rechtvaardiger lijkt en veel leed kan verminderen plus een zekerheid bieden ingeval van pech!

Pascal celen (nijlen, 2017-03-29)

#3676

Ik voorstander ben van een basis inkomen

Ben Wyckaert (Halen , 2017-03-29)

#3679

Iedere boorling verwelkomd moet worden en niet opgezadeld moet worden met een rugzak met schulden! Het zou ook de creativiteit van ieder van ons ten goede komen. Ook zullen er minder of geen burnouts of werkverlet zijn. Ik kan nog even doorgaan met voordelen van dit systeem.

Pieter Mees (Wijnegem, 2017-03-29)

#3680

Er teveel mensen nog in armoede leven, dit geeft iedereen een kans om toch iets van een leven te hebben.

Laetitia Van den Bosch (Halle, 2017-03-29)

#3683

Administratieve vereenvoudiging, minder omslachtige procedures. Iedereen gelijk.
Op zijn minst moeten we het een kans geven

Veronique Maes (Perk, 2017-03-29)

#3685

Mensen hebben allemaal basisbehoeften en in deze tijd mag er iets gedaan worden om die voor iedereen iets te voorzien

Dorinda Van Tuyckom (Gent, 2017-03-29)

#3690

Het geeft me meer mogelijkheden om me te bestendigen in dit leven, niet enkel overleven en dat is heel wat

Francine Huygen (Wilrijk, 2017-03-29)

#3696

Ik niet heel mijn leven tegen mijn zin hoef te werken en omdat ik niet langer het hoofd boven water wil houden door de ene mini-job job aan de andere te rijgen met verder nul toekomstperspectief.

Nils Van der Linden (Merksem, 2017-03-29)

#3705

Recht bij rede vind.

Marc Robberechts (Mariekerke, 2017-03-29)

#3706

Ik nog nooit een job heb gehad die ik deed met volle overtuiging. De motivatie is op de eerste plaats finacieel en om niet als profiteur of luiaard te worden aanzien; hoewel ik geloof dat dit laatste eerder over een minachtende jaloezie gaat. Ik werk sinds kort deeltijds en oefen een bijberoep uit maar dit vlot niet echt zoals ik dat had gehoopt. Ook al werk ik nu maar 20 uur per week is het moeilijk om mijn bijberoep uit te bouwen. Ik heb nog steeds tijd en vooral energie tekort, die wordt opgeslorpt door mijn hoofdjob. Om nog maar te zwijgen van de mentale 'vermoeidheid' die het werken tegen mijn zin met zich mee brengt. Daar boven op nog de financiële onzekerheid en het gevoel dat er van mij geprofiteerd wordt aangezien mijn loon zo laag ligt.
Ik ben er van overtuigd dat er heel veel mensen zijn zoals ik, maar minder die er openlijk voor durven uitkomen.. Misschien biedt het basisloon een oplossing ?

Michel Gregoire (Gent, 2017-03-29)

#3708

Omdat een basisinkomen de logische volgende stap is in onze maatschappelijke evolutie, tenminste voor zij die er even over nadenken.

Gilles Boonen (Ekeren, 2017-03-29)

#3709

Omdat dit op tal van punten positief effect zal hebben. Geen burn outs....meer tijd voor het gezin indien nodig...doen wat je graag wil doen. Bijberoepers krijgen meer kans om tot ful beroeps uit te groeien...wat weer positief is voor kleine bedrijfjes om te groeien en personeel aan te werven. Het kan alleen maar goed zijn.

Sylvia Van Mullem (Sint Niklaas, 2017-03-29)

#3723

Voor gelijkheid sta

Jorike Lauxtermann (Emmeloord , 2017-03-29)

#3732

Ikzelf heb ook 25 jaar gewerkt in Belgie en 43 jaar gedomicilieerd geweest en dus ook 25 jaar belastingen betaald en niet 1 dag gestempelt , en ik vind dus wel dat wij als Belg(wel te zeggen Belg ) ook wel eens verwend mogen worden en dus niet de niet-Belgen , hoop op een positief resultaat hopelijk ook voor Belgen die in het buitenland wonen

patrick goovaerts (melgar, 2017-03-29)

#3733

Dat zou een oplossing zijn zodat ik terug zelfstandig kan worden, en mijn mooi droom waar kan maken en investeren in vastgoed.

Marianne Claessens (Kapelle op den bos, 2017-03-29)

#3734

Ik heb een beperkt inkomen dit zou een oplossing zijn voor mij,om opleidingen te volgen en voor een eigen zaak op te starten. Want dit is mijn groote droom.

Tim Mees (Kapelle op de bos, 2017-03-29)

#3736

Er dringend wat moet veranderen aan ons systeem en het testen van een basisloon is alvast een stap in de goede richting.

Sanne De Wolf (Westerlo, 2017-03-29)

#3739

We moeten ons klaarmaken voor de toekomst. Ik zie op langere termijn geen alternatief. Uiteraard dient dit te gebeuren met begeleidende maatregelen waarbij ik denk aan coöperatieven, winstgevende staatsbedrijven, multinationals die hun belastingen effectief betalen, belasting op arbeid door machines en AI. Dit alles uiteraard binnen een Europees kader.

Kurt Schatteman (Lokeren, 2017-03-29)

#3750

De kloof niet nog groter wordt tussen arm en rijk.

Magdalena Renson (Schuen, 2017-03-29)

#3753

Omdat dit en recht is

Dariush Zarei (Kapellen, 2017-03-29)

#3763

omdat het de meest logische manier is om een gemeenschapsgevoel terug te brengen onder de mensen;

karolien nuyttens (wondelgem, 2017-03-29)

#3765

Ik geloof dat het meer mensen de nodige ruimte kan geven.

Diane Vereecken (Antwerpen, 2017-03-29)

#3768

Omdat ik dit een heel goed en rechtvaardig idee vind. Ik sta hier 1000% achter

Joachim Brausch (Gent, 2017-03-29)

#3770

Ik ben overtuigd dat dit een fundamentele oplossing is voor heel watmaatschapelijke problemen

Wouter Roose (Muizen, 2017-03-29)

#3778

Ik vind dat iedereen recht heeft op een goed leven

Jackie Meerburg (Den haag, 2017-03-29)

#3782

Ik hoop dat een basisinkomen voor iedereen de huidige strijd, jaloezie, gevoel van schaarste, ... zou kunnen keren naar een iedereen is gelijk, verdraagzaamheid, gevoel van gesteund te zijn.

Mia De Boeck (Londerzeel, 2017-03-29)

#3792

Deze structuur steunt ontplooiingskansen, leven, mens staat centraal.

Koen Van Acoleyen (Gent, 2017-03-29)

#3794

het debat moet gevoerd worden

ida van gestel (merksem, 2017-03-29)Bezahlte Werbung

Wir machen bei 3000 Menschen Werbung für diese Petition.

Erfahren Sie mehr …